Selfieland Szelfigép blog Hogyan építettük saját szelfi gépeinket

Hogyan építettük saját szelfi gépeinketMiért nem külföldről rendeltünk szelfi automatát, és hogyan jutottunk el az ötlettől a megvalósításig. Ismerd meg személyes történetünk és a szelfi gép egy fejezetét.

Esküvői szelfi gép a jó ötletek listáján

Vintage szelfie gép esküvőre

Vintage Csomag szelfi gépe

A szelfi gép először 2019-ben, egy esküvői fotózás alkalmával csöppent az életünkbe, ahol annyira megtetszett, hogy felvettük az „egyszer egy szép napon” listára. Nagy valószínűséggel ott is maradt volna, ha nem kezdünk el róla beszélgetni egy barátunkkal, aki szintén látott benne fantáziát. Mivel megvalósíthatónak láttuk a dolgot, lassan elkezdtünk tervezgetni.

Hogyan szereztük be saját gépeinket

Az elhatározás tehát megszületett, de azon kívül semmi. A szelfi gép külföldi beszerzését hamar elvetettük, mert több elemével, főleg a fényképező és a lámpa minőségével nem voltunk elégedettek.

Mivel esküvői fotósként szerzett technikai tudásunk segítségével viszonylag hamar össze tudtuk rakni fejben, hogy mi és hol helyezkedhet el a gépben, jöhetett egy gyors fejszámolás. Mi lenne ha saját magunk építenénk meg a gépeket, ráadásul úgy, és olyan eszközökkel, ahogyan az szerintünk a legjobb lenne…? Olcsóbbra jön ki!

A gép terve tehát elkészült, de egyértelmű volt, hogy lemaradásban vagyunk. Valamit ki kellett találnunk. Mit tudnánk jobban csinálni, mint mások…?

Mivel nyújthatnánk többet, mint a többiek?

Erre a kérdésre a nyár végén egy vidéki esküvőre tartva találtuk meg a válaszokat. Két óra az autópályán bőven elég volt egy brainstormingra, aminek az alapötleten túl számos konkrét részlet is az eredménye lett.

Itt határoztuk el a Star Wars, Varázslós és Vintage tematikáinkat, és döntöttünk az AT-ST lépegető géptestről is.

Ez a terv már alkalmas volt arra, hogy fellelkesítsen minket, de, korántsem elégítette ki kreativitásunkat. Mivel esküvői dekoráció készítésében is szereztünk már némi tapasztalatot kitaláltuk, hogy hogyan tudnánk még többet kihozni a dologból. Készítsünk profi jelmezeket, profi kiegészítőket, valódi 3D háttereket, és 3D díszleteket.

Mielőtt azonban a kiegészítőkről is írnánk valamit, álljon itt a lépegető rövid története.

Páncélozott szelfi gép születik

AT-ST géptestünk külsejét eredetileg hungarocell felhasználásával akartuk megformázni, de mivel ez túl gyenge lett volna végül a hegesztőhöz nyúltunk. Az eredmény? Fa és fém elemekből összerakott, közel két méter magas lépegető szelfi gép, amit ketten alig bírunk megemelni.

A külső megjelenés kialakításakor nagy szerepet kapott a kreativitás. A páncélra különböző csövek és csavarok kerültek, majd az egészet kopottas fém színűre festettük. Célunk nem a Star Wars lépegetőjének pontos másolata volt, hanem az, hogy olyan futurisztikus géptestet alkossunk, ami mellett nem lehet csak úgy unottan elsétálni.

Ezen a ponton viszont át kellett gondolnunk a csomag eredeti tervét…

Csináljunk inkább két csomagot

Ahogy készültek a gépek és a kiegészítők, úgy nőtt bennünk a minőségi munka igénye is. Egyre jobb eszközöket kezdtünk tervezni, azonban ezzel a költségek is jelentősen emelkedtek.

Ez az oka, hogy végül két csomagra osztottuk szolgáltatásunkat. A tematikus, minden minőségi elemet magába foglaló Egész Napos Csomag hosszú időre bérelve érhető csak el, mivel szállítása és felállítása is aránylag sok munkával jár. A rövidebb időre, egyszerű kiegészítőkkel érkező Party Csomag már három órára is bérelhető, ha valaki nem szeretne feltétlenül mindent igénybe venni.

Folyamatos kiegészítő beszerzések

Ami a már emlegetett, minőségi kiegészítőket illeti, legújabb szerzeményünket szintén a rokonságnak köszönhetjük. Az ő segítségükkel jutottunk hozzá egy első világháborús lovassági szablyához, és egy régi sétapálcához, amiket a Vintage Csomagban tervezünk felhasználni.

A szelfi gép csomagokban jelenleg többek között füstgép, saját háttér digitális megjelenítésére alkalmas greenbox és néhány Star Wars sisak található meg. Ezen kívül jelenleg is gyártjuk teljes jedi jelmezeinket, és mandalóriai fegyvereinket. A hátterekkel és kiegészítőkkel egy másik bejegyzésben bővebben is foglalkozunk majd, de addig is, ha bármi javaslatotok van, ne habozzatok megosztani velünk emailben, vagy hozzászólás formájában.

Szeretnél szelfi gépet bérelni? Látogass el főoldalunkra és válassz tematikáink közül!

 

Leave a Reply