Selfieland Szelfigép blog Hogyan készíts selfie sarkot házilag esküvőre, születésnapra

Hogyan készíts selfie sarkot házilag esküvőre, születésnapra


Selfie sarok kiegészítők

Selfie sarok házilag is készíthető, nem mindig érdemes cégtől rendelni. Megmutatjuk, hogyan csinálhatod saját magad egy kisebb bulira vagy születésnapra. Kreatív ötleteinkkel saját pénztárcádhoz mérten, akár kiadások nélkül is feldobhatod a bulit.

„Last minute” selfie sarok házilag

Ha nem szeretnél pénzt költeni, vagy nincs már időd kiegészítőket beszerezni, akár anyagi ráfordítás nélkül is elkészítheted ezt az egyszerű kis fotósarkot.

Ha fényképezőnek nem is, de egy telefonnak lennie kell minden háztartásban. Nyomtatni ugyan nem fog tudni, de ezt később még lehet majd orvosolni, és a legnagyobb örömöt úgyse a papírkép fogja jelenteni.

Papírból készíts néhány vicces szemüveget, kalapot, vagy bajuszt, amiket kivágva hurkapálcára, vagy ha az nincsen kéznél toll végére ragaszthatsz. Használd fel a korábban „egyszer még jó lesz valamire” felkiáltással eltett dolgokat, és készíts belőlük valami vicces kiegészítőt.

Selfie sarok házilag kiegészítői

Használhatod a telefon kamera alkalmazását is, de a különböző filterekkel érkező alkalmazások még még nagyobb kreativitást tesznek lehetővé. Ezen kívül, akinek van egy kis számítástechnikai érzéke, az a telefon képernyőjét is megjelenítheti számítógépen vagy tv-n. Előbbihez segítséget kínál ez a honlap, míg a megfelelő eszközök birtokában ez a leírás mutatja be a tv használatát.

Ha az elkészült képeket később ki szeretnéd nyomtatni számos lehetőséged van erre is, ráadásul a képeket akár otthonról is megrendelheted a legközelebbi dm üzletbe.

„Házi profi” szelfi sarok

Ha nem sajnálod az időt, és pénzt is szánnál rá, akkor még több házi készítésű, vagy profi kiegészítőt is alkalmazhatsz a fotósarok elkészítésekor. Az alábbi lista elemei szabadon kombinálhatóak.

Állvány

A telefont, vagy fényképezőt legcélszerűbb állványra helyezni, ami lehet akár egy asztal tetejére tett cipősdoboz is. Kis anyagi ráfordítással, néhány ezer forintért beszerezhető hobbiállvány, vagy egy állványként is használható, bluetooth távirányítós selfie bot. Erre a célra a Xiaomi, általam már régóta használt eszköze tökéletesen megfelel, habár egy asztal ez alá is kelleni fog.

(Nekem már sikerült ugyan egyből kitörni a csavart, de ha nem játszik az ember a fejével, akkor ez a baleset valószínűleg elkerülhető, illetve az ingyenesen kicserélt új selfie bot már másfél éve hibátlanul működik.)

Kiegészítők

Ha nem akarsz Kínából rendelni, és hetekig várni különböző kiegészítőkre, akkor a hazai játékboltok kínálatából is válogathatsz. A kiegészítők tipikus példája többek között a bohócorr, paróka, kalap, bajusz, szemüveg, esernyő, stb.

Háttér

Ez szintén megrendelhető az internetről, akár saját fotóval is, de Magyarországon egy kicsit drága. Ha nem akarod ezt is külföldről beszerezni, akkor két lehetőséged van. Vagy magad készíted el otthon, például egy kartonlapra, vagy néhány ezer forintért plakátot nyomtattathatsz, melyre viszonylag sok helyen van lehetőség. Amennyiben tartósabb darabot szeretnél és van időd megvárni úgy javasoljuk az internetes rendelést.

Nyomtató

Ha a selfie sarok házilag készül szükséged lesz egy fotónyomtatóra is, de ezzel se lesz nehéz dolgod. Mivel a legtöbb irodai és otthoni nyomtató tud fotópapírra jó minőségű képet nyomtatni, ezt a módszert is választhatod, de ha alkalmankénti fotónyomtatásra szeretnél nyomtatót vásárolni, akkor ez is megoldható.

Személyesen a Canon Selphy gépeket tudjuk ajánlani azzal a megkötéssel, hogy szerintünk aránytalanul drágák. A 10×15 cm-es (normál fotóméret) képek kinyomtatására alkalmas eszközök ára 35 és 50 ezer forint között mozog, de a képenkénti átlag 100 forintos költség sem elhanyagolható. Ha viszont mégis a vásárlás mellett döntesz, akkor a külön megvásárolható akkumulátorral szinte bármilyen körülmények között használható lesz a gép.

Fényforrás

Annak érdekében, hogy se az arcokon, se a háttéren ne látszódjanak a képet elrontó éles árnyékok három dolgot érdemes szem előtt tartani.

1, Ha téged fényképeznek állj távolabb a háttértől, vagy a faltól, mert így elkerülhető hogy saját árnyékod túlzottan rávetüljön.

2, Használj minél nagyobb fényforrást. Az egy pontból érkező fény éles árnyékot eredményez, azonban egy nagyobb, vagy több fényforrás használatával ez kiküszöbölhető.

3, Kerüld a direkt fényt. Tegyél valami vékony anyagot, vagy áttetsző papírt a lámpa elé, hogy a rajta megtörő szűrt fény jusson csak el fotón szereplők arcára. Erősebb lámpa esetében a lámpát háttal is elhelyezheted, és vele szemben rakj egy fényterelőt.  Az erről  visszaverődők a fény a fotó témájára, esetünkben a buli vendégeire vetül. Erre a célra használhatsz papírt, vagy alufóliát. Fontos, hogy a fóliát előtte jól gyűrd össze, majd újra simítsd ki, hogy elkerüld a fény túl éles tükröződését.

Selfiegép stúdiólámpa házi selfie sarokhoz

Ha profi megoldást választanál, érdemes ellátogatni a Mikrosat honlapjára, ahol 20 ezer forint alatt is lehet találni megfelelő lámpát. Számos hazai fotóstúdióhoz hasonlóan mi is tőlük vásároltuk lámpáinkat, így ha tőlünk rendelsz selfie sarok szolgáltatást, ott is ezekkel találkozhatsz majd.

Instax, kompakt szelfibox

A régi polaroid fényképezőket néhány éve a Fujifilm Instax névre hallgató gépe igyekszik visszahozni a köztudatba. Ez a polaroidhoz hasonlóan egyből ki is nyomtatja az elkészült képet, és szerintünk erős megkötésekkel, de még akár esküvői selfie gépnek is alkalmas lehet. A kis méretű képeken túl alapvető hátránya, hogy a fotókat a gép nem menti el. Ennek eredményeképp a papírkép sokszorosítása, vagy megosztása meglehetősen bonyolult.

Instax fényképező, ha selfie sarkot csinálnál házilag

Ettől függetlenül a selfie automaták mellé mi is gondolkoztunk rajta, hogy beszerzünk egy ilyet, de ez egyenlőre nem történt még meg. Az alacsony minőség tükrében egyrészt kicsit sokallottuk a gép, és a hozzá tartozó fotópapír árát, másrészt pedig lépegetőnk elkészítése után legtöbb energiánkat szeretnénk inkább további témák kidolgozására fordítani.

Az Instax fényképező használatáról, illetve annak hátrányairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Bízd ránk

Mivel selfie gépeinket és azok kiegészítőit mi is szeretjük magunk elkészíteni, mindenekelőtt arra biztatunk, hogy te is próbáld ki saját gyártmányú szelfi sarkodat. Ha viszont szeretnéd a mi szolgáltatásunkat igénybe venni ajánljuk lépegetős tematikánkat, melyről ide kattintva többet is megtudhatsz, illetve készülünk egy a gép építését bemutató, személyesebb hangvételű bejegyzéssel is. Ennek elolvasásához kérlek nézz vissza később.

Star Wars lépegető tematikus selfiegép

Ha kérdést szeretnél feltenni, vagy további ötleted támadt, írj egy hozzászólást és oszd meg velünk véleményed.

Szeretnél szelfigépet bérelni? Látogass el főoldalunkra és válassz tematikáink közül!

Leave a Reply