Selfieland Szelfigép blog 5+2 buli ötlet, amivel mozgalmasabbá teheted az estét

5+2 buli ötlet, amivel mozgalmasabbá teheted az estét


Hogyan dobjuk fel a bulit

Túl kevesen szoktak elmenni a buliba? Hamar leül a hangulat? Netán szégyenlősek vagytok táncolni?
Számos probléma merülhet fel, egy igazán jóra tervezett házi- vagy akár céges buli szervezésekor. De van megoldás. Ismerd meg buli ötleteinket kicsiknek és nagyoknak!

Hogyan tegyünk interaktívvá egy bulit?

„A részvétel a fontos!” Méghozzá úgy, hogy senki se a sarokban nyomogassa a mobilját. Íme néhány tipp megkomolyodni nem akaró felnőtteknek az ingyenestől a profi, fizetős szolgáltatásokig, amik segíthetnek felrázni a bulit, és részvételre bírni még a cuki cicás képek legnagyobb mobilos rajongóit is.

Kreatív megoldások házilag

Kvíz

Ha a hétfő délelőttöt nem akarjátok a lakhelyetek szerinti fül-orr-gégészeten eltölteni, nyugodtan halkítsátok le a zenét, üljetek le, és készüljetek fel egy kis agytornára. A téma lehet bármi, és csapatokat alkotva még a társaságot is úgy össze lehet kovácsolni, hogy a játék vége ne azonnal a buli végét jelentse. A programozásban kicsit jártasabbak próbálkozhatnak mobilra optimalizált kvíz elkészítésével, a kezdők pedig nyugodtan látogassanak el egy ingyenes, profin megszervezett eseményre tapasztalatot szerezni. Számukra tökéletes megoldást kínál a  budapesti Quiznight.

Matrica csempész

Ha gyerekként szerettünk titokban matricákat ragasztani egymás hátára – vagy netán gyerekbulit rendezünk – akkor ez a játék valódi nosztalgia lesz.

Érkezéskor mindenkinek adjunk egy adag matricát, lehetőleg más-más fajtát, hogy a játék végén könnyű legyen megkülönböztetni őket.
A játék célja, hogy a lehető legtöbb matricát ragasszuk a többiekre, anélkül, hogy ezt az „áldozat” észrevenné.

A már felragasztott matricákat nem szabad levenni, azonban ha valaki nem elég ügyes, és lebukik, akkor azt a matricát már nem ragaszthatja fel a „megtámadottra”, ő viszont büntetésből a settenkedőre ragaszthat egyet saját matricái közül.

A játék végének idejét előre szabjuk meg, és lejártakor számoljuk össze, hogy ki volt a leghatékonyabb matrica csempész. Munkájukat érdemes málnával jutalmazni, legyen az szörp, vagy pálinka.

Matrica ragasztós játék buliba

Fotó: Flickr, Sticker Giant

TIPP: Használjunk kis matricákat, és szabjunk hosszú játékidőt, hogy tényleg legyen lehetőség észrevétlenül ragasztgatni.

Sajtótájékoztató

Harmadik számú buli ötlet, melyet azoknak ajánljuk ezt a játékot, akik szeretik kitalálni, hogy melyik híres ember neve van a homlokukra ragasztott cetlire írva, de már unják, hogy mindig leesik a cédula.

A játék lényege, hogy a sajtótájékoztatót tartó személy előtt titokban tartva, a többiek megbeszélik, hogy melyik ismert embert (híres személyt, vagy közös barátot) alakítson az illető, majd ennek megfelelő interjúkérdéseket tesznek fel neki.

A játékos a kérdések alapján próbálja kitalálni, hogy ki is lehet ő valójában. Hogy a szórakozást még izgalmasabbá tegyük, akár az játékidőt, vagy a kérdések maximális számát is meghatározhatjuk.

Tűz és víz

Kerti party, kánikula, locsolkodás. Ezekkel a szavakkal lehetne a legjobban összefoglalni ezt az iskolástól a nyugdíjas korig játszható versenyt.

Szükségünk lesz néhány gyertyára, öngyújtóra vagy gyufára, vizes lufira, és egy mérőedényre, (tehát kisgyerekkel nem ez a legjobb buli ötlet).

A vizes lufikat kb. 2 méteres magasságban rögzítsük valamihez, a versenyzők feje fölé, hogy jó vizesek lehessenek, majd kezdődhet a harc.
A játékosok feladata, hogy a lufikat a gyertyával kidurrantsák, és a szétspriccelő vízből a lehető legtöbbet összegyűjtsék a mérőedényekben. Ha a gyertya lángját eloltja a víz, bátran gyújtsuk meg újra.

Játszható csapatokban, de egyéniben lesz a legviccesebb.

Tűz és víz játék, buli ötlet

TIPP: Menyasszonyi ruhában, vagy antik szőnyegen nem ajánlott kipróbálni.

Papírzacskó harapás

Ezt az eredeti ötlet szerint ivós játékot, alkoholmentesen akár gyerekekkel is játszhatjuk, de ügyességi játékról lévén szó felnőttként, egyre erősödő mozgáskoordinációs problémákkal küzdve lesz messze a legviccesebb.

A hangulatkeltéshez mindössze egy papírzacskóra lesz szükségünk, amit a földre helyezünk. Ezt kell a játékosoknak úgy felemelniük, hogy csak a szájukkal érhetnek hozzá. További nehezítés, hogy letérdelni, lehasalni nem lehet, csak akkor érvényes a próbálkozás, ha csak a talpunk érinti a földet, és a szánk a papírzacskót.

Aki elrontja az lehajt egy italt, hogy legközelebb már lazábban vegye az akadályt. (Természetesen ez nem a gyermek változat. Ők hátrafelé körbefuthatják kétszer a játékteret.)

TIPP: Ha a feladat már túl egyszerűvé válik, cseréljük ki a zacskót egy kisebbre, vagy egyszerűen ollóval vágjunk le belőle részeket.

Profi szolgáltatások (fizetős buli ötletek)

Tűzijáték

Habár elsőre nem is tűnik kifejezetten interaktív tevékenységnek, de biztosan mindenkiben él olyan emlék, amikor egy este a párjával együtt gyönyörködtek a sötét égen felvillanó fénygömbökben. Ha egy kicsit szeretnénk lassítani a buli tempóján, böngésszünk egy kicsit az interneten, mert Magyarországon számos cég kínál elérhető árú tűzijáték szolgáltatást. Élmény romantikus felnőtteknek, és szerelemből születő kicsiknek.

Szelfigép

Ha többre vágysz, mint néhány telefonos kép, és még szórakozni is akarsz, akkor egy fizetős buli ötlet, a szelfiegép több órás nevetést, és kézzel fogható emléket biztosít. A szolgáltatás tematikus díszletekkel, és viselhető jelmezekkel érkezik kicsiknek és nagyoknak. A jobban vagy rosszabbul sikerült fotók garantálják, hogy mindenki aktívan részt vegyen a programon, ami mellé a korlátlan számban nyomtatható képek már csak a ráadást jelentik.

Mikulás a szelfigép előtt az érdi Spar rendezvényén

Szeretnél szelfigépet bérelni? Látogass el főoldalunkra és válassz tematikáink közül!

Leave a Reply