Selfieland Szelfigép blog Hogy mondják magyarul, hogy selfie gép?

Hogy mondják magyarul, hogy selfie gép?


Hogy mondják magyarul, hogy selfie?

Kezdeti nehézségek a selfie világában

A SELFIELAND Interaktív Fotósarok megalkotásakor egyik első problémánk a név kiválasztása volt. A selfie kifejezésnek ugyanis még nincs a nyelvben meghonosodott, magyar formája. Hacsak a magyarosan leírt „szelfi” formát nem tekintjük annak, mivel már ez is kezd elterjedni a köztudatban és a nyelvhasználatban.

Nyelvújítás vagy angolos forma

Mivel a selfie történelmi hátteréről már szót ejtettünk a „Mi az a Selfie Gép?„menüpont alatt, a kifejezés etimológiájával itt nem foglalkozunk.

Térjünk inkább gyorsan a történet lényegere! Ennek során kis csapatunk egyik, a nyelvújítás szellemiségében nevelkedett, már az anyatejjel is Kazinczy Ferenc munkásságát magába szívó tagja teljes mellszélességgel a magyaros formáért kardoskodott.

Sajnos érvei üzleti szempontból éppoly gyengének bizonyultak mint trabant kasztnija az éhes disznóval szemben. A kérdést végül rövid úton eldöntötte a tematikus fotósarkunk Harry Potter témájú díszleteit is megalkotó udvari varázslónk. Az ő javaslatára vetettük végül el az „önfényképező berendezés” nevet, és döntöttünk fájó szívvel a minden kreativitást nélkülöző, hazafias érzelmeinket mind sutba vágó, lelketlen”Selfieland” név mellett.

Vigasztaljon viszont a tudat, hogy a számunkra is oly fontos, marketingesek és webfejlesztők szentgráljaként számon tartott SEO-nak igenis van magyar megfelelője:

keresőoptimalizálás

Szeretnél szelfigépet bérelni? Látogass el főoldalunkra és válassz tematikáink közül!

Leave a Reply